Meest gestelde vragen

over de maatregelen m.b.t. het Corona virus

Medisports is een paramedisch sportcentrum en bestaat al 20 jaar! Kwaliteit, begeleiding, hygiëne, een goed klimaat, goede ventilatie, gezondheid en verantwoord sporten staat bij ons altijd al voorop. Zeker nu is dit, voor iedereen, extra belangrijk. Bij Medisports kun je gegarandeerd terecht in een verantwoorde omgeving die volledig voldoet aan alle normen volgens de overheid. Daarbij gaan we zelfs nog een stapje verder! Tenslotte: juist nu willen we toch aan de slag om te werken aan weerstand, gezondheid, fitheid, gezond gewicht en een goed gevoel? We zijn klaar voor jou en iedereen die gezondheid op de eerste plek zet. We begrijpen dat jullie vragen hebben. Daarom hebben we geprobeerd alle vragen op een rijtje te zetten. Lees hier hoe je bij Medisports, op een veilige manier, weer kunt komen sporten! 

Welke  maatregelen neemt Medisports om de 1,5 meter afstand te waarborgen?
Alle apparatuur staat 1,5 meter uit elkaar. Waar dit niet mogelijk is, hebben we plexiglas geplaatst. Door met een beperkt (maximaal) aantal mensen per ruimte te werken kunnen we de 1,5 meter afstand heel goed waarborgen.  Reserveren voor elke training is verplicht. Zo waraborgen we de maximale aantallen.  Daarbij rekenen we ook op de eigen verantwoordelijkheid van onze sporters betreffende het naleven van de regels.  

Welke maatregelen neemt Medisports om te zorgen dat alles hygiënisch blijft?
Al 20 jaar maken onze interieurverzorgsters elke ochtend alles grondig schoon. Daarnaast maken de overige medewerkers tussendoor uiteraard schoon. Overal is desinfectie materiaal aanwezig welke je ook als sporter dient te gebruiken. Elke sporter is zelf verantwoordelijk zijn/haar apparatuur, indien gewenst, voor gebruik schoon te maken. Het is verplicht een handdoek tijdens het sporten te gebruiken / op de apparatuur te leggen. 

Weetje: Kan het virus doorgegeven worden via zweet? Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. Lees meer

Hoe is het klimaat en de ventilatie bij Medisports geregeld?
De luchtbehandeling, luchtverversing/afzuiging/ventilatie en koeling door airco, voldoet bij Medisports al 20 jaar aan alle eisen. Wij zuigen op een verantwoorde manier, zoals het RIVM verlangt, alle ‘vieze’ lucht af en blazen vanuit buiten via de airco schone, gekoelde lucht binnen en deze komt via de luchtzakken in de zalen. Hierdoor is ons binnenklimaat en daarmee de ventilatie altijd optimaal en gezond.

Hoe zorgen jullie ervoor dat er niet te veel mensen tegelijk aan het sporten zijn?
Om te zorgen dat iedereen veilig en verantwoord kan trainen, dien je je trainingsmoment in de Medisports app te reserveren. Volgens de richtlijnen hanteren we een maximaal aantal sporters, per ruimte,. Zo heb je altijd een moment om te trainen, hoef je niet te wachten en is de 1,5 meter regel goed te waarborgen.  Door te reserveren kun je meteen zien wanneer het rustig is. Voor iedereen veilig om te komen trainen! 

Welke groepstrainingen kan ik doen?
Helaas kunnen we nog geen groepstrainingen binnen doen maar buiten staat een grote, professionele, tent. Zo kunnen we veilig en beschut toch de trainingen geven! De trainingen kun je in de app reserveren. 

Hoe werkt het reserveren met de app?
We hebben voor je uitgewerkt hoe dit precies werkt! Deze instructie, op papier en film kun je hier vinden. Lukt het niet of heb je geen link ontvangen? Onze balie medewerksters helpen je graag. Bel naar 076 50 10 001 of mail naar info@medisports.nl .

 • Je kunt tot twee weken vooruit plannen
 • Je kunt meerdere trainingen vooruit plannen (bij een onbeperkt abonnement) 
 • Zodra je een training hebt gedaan kun je een nieuwe inplannen
 • Een training duurt 30 minuten. Wanneer je dus meerdere trainingen wilt doen dien je beiden te reserveren. 
 • Je kunt een combinatie van twee trainingen per dag plannen. 
 • Je reserveert  voor binnen trainen een tijdsvak. In dit tijdsvak kun je je training starten. We adviseren zoveel mogelijk in het eerste kwartier te starten.
 • De groepstraingen buiten starten op het geplande tijdstip. 

Zo weet je precies wanneer de rustige tijden zijn en heb je meteen een stok achter de deur! 

Mondkapjes
Onze medewerkers dragen mondkapjes en tijdens een fysiotherapiebehandeling of voedingsconsult is een mondkapje verplicht. Volgens de richtlijnen is het ook verplicht een mondkapje te dragen wanneer je door het centrum beweegt bij binnenkomst en weggaan. Tijdens het sporten is het niet nodig en ook niet gezond een mondkapje te dragen.  Mondkapje vergeten? Het is mogelijk deze bij ons aan te schaffen.

Wanneer mag je niet komen sporten?
Bij betreden van het pand en/of de lessen van Medisports verklaar je dat:

 • Ik en/of mensen uit mijn directe omgeving de afgelopen 2 weken GEEN hoest, -nies – en/of benauwdheidsklachten en/of koorts hebben gehad.
 • Er bij mij en/of mijn huisgenoten GEEN corona is vastgesteld in de afgelopen 14 dagen.

Hoe werkt het als ik kom sporten?

 • Meld je aan voor de training naar keuze via de app;
 • Kleed je thuis om en vul thuis je bidon;
 • Kom op tijd. Niet veel te vroeg en zeker niet te laat;
 • Voor fitness, Milon of Bio raden we je aan  te starten in het eerste kwartier van je reservering; 
 • Kom binnen en desinfecteer je handen. Meld je bij de balie als je voor de eerste keer weer komt;
 • Doe je schone binnen schoenen aan, zittend in de foyer;
 • (kleine) tassen mogen mee in de sportzaal 
 • Je kunt gebruik maken van de lockers boven. Volg de looproute;
 • Kom veilig sporten op je gereserveerde training 
 • Zorg zelf dat je apparatuur schoonmaakt voor gebruik;
 • Gebruik altijd een handdoek;
 • Binnen een uur ga je weer fit naar huis!

Zie hier de richtlijnen.

Ik train in de COPD / hartgroep? Kan ik nog veilig trainen?
Speciaal voor deze kwetsbare groep zijn speciale tijden ingepland. Je fysiotherapeut kan je hier alles over vertellen. 

Kan ik thuis nog lessen volgen?
In de Medisports app kun je altijd 'on demand" onze trainingen thuis volgen. Daarnaast kun je met een Medisports abonnement altijd gratis gebruik maken van het livelessen kanaal Fitsnacks.tv via Medisports! Vraag aan de balie hoe je hier gebruk van kunt maken. 

Is de fysiotherapie praktijk geopend?
Ja, onze praktijk voor fysiotherapie is weer volledig geopend voor alle behandelingen. Uiteraard allemaal volgens de richtlijnen van de overheid.

Kan ik binnen Personal Training doen?
Ja, de personal trainers mogen weer volledig trainingen geven. Hier is de 1,5 meter heel goed te waarborgen. 

Is het mogelijk persoonlijke voedings– en leefstijlcoaching / begeleiding te krijgen?
We zijn blij iedereen weer te mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl en gewicht! We mogen dit weer 1 op 1 doen aangezien we dan prima de afstand kunnen bewaren.

Is de kinderopvang open?
Ja, deze gaat weer open van 08.30 uur tot 12.00 uur. Je kunt 1 uur gebruik maken van de opvang, op reservering. Je kindje dien je over het poortje aan de medewerkster over te dragen, ouders mogen niet in de ruimte komen.

Kan ik gebruik maken van de kleedruimtes?
De douches, zonnebank en sauna zijn gesloten. Er mag gebruik worden gemaakt van de lockers in de kleedkamers, maar zorg wel dat je zo kort mogelijk in de kleedkamer verblijft. Omkleden dien je dus thuis te doen. Graag sportschoenen binnen (zittend in de kleedkamer of in de foyer) aan doen i.v.m. de hygiëne. Kleine tasjes mogen, in deze situatie, de zalen mee in genomen worden m.u.v. de Body & Mind zaal. 

Kan ik van het toilet gebruik maken?
Ja, dat mag. Ga thuis alvast wel naar het toilet, zodat deze bij Medisports zo min mogelijk gebruikt wordt.

Is de bar geopend?
De bar is open voor een drankje t go! 

Coaching nodig
bij bewegen, voeding
of gezondheid?

Bel 076 - 501 00 01