Meest gestelde vragen

over de maatregelen m.b.t. het Corona virus

Medisports is een paramedisch sportcentrum en bestaat al 20 jaar! Kwaliteit, begeleiding, hygiëne, een goed klimaat, goede ventilatie, gezondheid en verantwoord sporten staat bij ons altijd al voorop. Zeker nu is dit, voor iedereen, extra belangrijk. Bij Medisports kun je gegarandeerd terecht in een verantwoorde omgeving die volledig voldoet aan alle normen volgens de overheid. Daarbij gaan we zelfs nog een stapje verder! Tenslotte: juist nu willen we toch aan de slag om te werken aan weerstand, gezondheid, fitheid, gezond gewicht en een goed gevoel? We zijn klaar voor jou en iedereen die gezondheid op de eerste plek zet. We begrijpen dat jullie vragen hebben. Daarom hebben we geprobeerd alle vragen op een rijtje te zetten. Lees hier hoe je bij Medisports, op een veilige manier, weer kunt komen sporten! 

Welke  maatregelen neemt Medisports om de 1,5 meter afstand te waarborgen?
Alle apparatuur staat 1,5 meter uit elkaar. Waar dit niet mogelijk is, hebben we plexiglas geplaatst. Door met een beperkt (maximaal) aantal mensen per ruimte te werken kunnen we de 1,5 meter afstand heel goed waarborgen.  Reserveren voor elke training is verplicht. Elke sporter mag 1 uur binnen zijn.  Daarbij rekenen we ook op de eigen verantwoordelijkheid van onze sporters betreffende het naleven van de regels. We hopen dit snel te kunnen versoepelen. 

Welke maatregelen neemt Medisports om te zorgen dat alles hygiënisch blijft?
Al 20 jaar maken onze interieurverzorgsters elke ochtend alles grondig schoon. In deze periode zijn ze ook aan het begin van de middag en aan het begin van de avond extra aanwezig om te reinigen. Daarnaast maken de overige medewerkers tussendoor uiteraard schoon. Overal is desinfectie materiaal aanwezig welke je ook als sporter dient te gebruiken.

Hoe is het klimaat en de ventilatie bij Medisports geregeld?
De luchtbehandeling, luchtverversing/afzuiging/ventilatie en koeling door airco, voldoet bij Medisports al 20 jaar aan alle eisen. Wij zuigen op een verantwoorde manier, zoals het RIVM verlangt, alle ‘vieze’ lucht af en blazen vanuit buiten via de airco schone, gekoelde lucht binnen en deze komt via de luchtzakken in de zalen. Hierdoor is ons binnenklimaat en daarmee de ventilatie altijd optimaal en gezond.

Hoe zorgen jullie ervoor dat er niet te veel mensen tegelijk aan het sporten zijn?
Om te zorgen dat iedereen veilig en verantwoord kan trainen, dien je je trainingsmoment in de Medisports app te reserveren. Volgens de richtlijnen halveren we de capaciteit en is er een maximale tijd bij elke training. Zo heb je altijd een moment om te trainen, hoef je niet te wachten en is de 1,5 meter regel goed te waarborgen. Elke sporter kan 1 uur binnen sporten.  Door te reserveren kun je meteen zien wanneer het rustig is. Voor iedereen veilig om te komen trainen! 

Welke trainingen kan ik binnen doen?
Vanaf 21 september kan er binnen wee van alle faciliteiten gebruik worden gemaakt. Alle trainingen gaan op reservering zodat we altijd met een maximaal aantal mensen in de zalen aanwezig zijn. Onze zalen zijn geheel vernieuwd en er is een aparte body&mind zaal gekomen. Zo kunnen we goed 1,5 meter waarborgen. 

Hoe werkt het reserveren met de app?
We hebben voor je uitgewerkt hoe dit precies werkt! Deze instructie, op papier en film kun je hier vinden. Lukt het niet of heb je geen link ontvangen? Onze balie medewerksters helpen je graag. Bel naar 076 50 10 001 of mail naar info@medisports.nl .

 • Je kunt tot twee weken vooruit plannen
 • Je kunt zes trainingen vooruit plannen (bij een onbeperkt abonnement) 
 • Zodra je een training hebt gedaan kun je een nieuwe inplannen
 • Je kunt binnen een combinatie van twee trainingen per dag plannen. In totaal mag dit een uur duren. 
 • Je kunt buiten twee trainingen plannen of een buitentraining met een binnentraining combineren. 
 • Je reserveert een tijdsvak. In dit tijdsvak kun je je training starten. Plan je van 9.00 uur tot 9.30 uur kun je dus in dit half uur binnen komen! 

Zo weet je precies wanneer de rustige tijden zijn en heb je meteen een stok achter de deur! 

Wanneer mag je niet komen sporten?
Bij betreden van het pand en/of de lessen van Medisports verklaar je dat:

 • Ik en/of mensen uit mijn directe omgeving de afgelopen 2 weken GEEN hoest, -nies – en/of benauwdheidsklachten en/of koorts hebben gehad.
 • Er bij mij en/of mijn huisgenoten GEEN corona is vastgesteld in de afgelopen 14 dagen.

Zie ook https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/gezondheid

Hoe werkt het als ik kom sporten?

 • Meld je aan voor de training naar keuze via de app;
 • Kleed je thuis om en vul thuis je bidon;
 • Kom op tijd. Niet veel te vroeg en zeker niet te laat;
 • Voor de buitenactiviteiten meld je je buiten. Neem geen extra spullen mee, zodat je het pand niet hoeft te betreden. Je handen worden buiten door de instructeur gedesinfecteerd;
 • Binnen trainen? Kom binnen en desinfecteer je handen. Meld je bij de balie als je voor de eerste keer weer komt;
 • Doe je schone binnen schoenen aan in de kleedruimte;
 • Je kunt gebruik maken van de lockers boven. Volg de looproute;
 • Kom veilig sporten op je gereserveerde training 
 • Binnen een uur ga je weer fit naar huis!

Zie hier de richtlijnen.

Ik train in de COPD / hartgroep? Kan ik nog veilig trainen?
Speciaal voor deze kwetsbare groep zijn speciale tijden ingepland. Je fysiotherapeut kan je hier alles over vertellen. 

Kan ik thuis nog live lessen blijven volgen?
Met een Medisports abonnement kun je altijd gratis gebruik blijven maken van het livelessen kanaal Fitsnacks.tv via Medisports! Vraag aan de balie hoe je hier gebruk van kunt maken. 

Is de fysiotherapie praktijk weer geopend?
Ja, onze praktijk voor fysiotherapie is weer volledig geopend voor alle behandelingen. Uiteraard allemaal volgens de richtlijnen van de overheid.

Kan ik binnen Personal Training doen?
Ja, de personal trainers mogen weer volledig trainingen geven.

Is het weer mogelijk persoonlijke voedings– en leefstijlcoaching / begeleiding te krijgen?
We zijn blij iedereen weer te mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl en gewicht! We mogen dit weer 1 op 1 doen aangezien we dan prima de afstand kunnen bewaren.

Gaat de kinderopvang weer open?
Ja, deze gaat weer open van 08.30 uur tot 12.00 uur. Je kunt 1 uur gebruik maken van de opvang, op reservering. Je kindje dien je over het poortje aan de medewerkster over te dragen, ouders mogen niet in de ruimte komen.

Kan ik gebruik maken van de kleedruimtes?
De kleedkamers, douches en sauna zijn weer geopend per 21 september. We vertrouwen er op dat iedereen goed de 1,5 meter naleefd. In de sauna adviseren we met maximaal vier mensen tegelijk in de sauna te zijn. 

Kan ik van het toilet gebruik maken?
Ja, dat mag. Ga thuis alvast wel naar het toilet, zodat deze bij Medisports zo min mogelijk gebruikt wordt.

Is de bar geopend?
Ja, er mag, zittend, een drankje genuttigd worden in de foyer. De stoelen staan op 1,5 meter. Er mag ook een drankje/reep to go gekocht worden. Betalingen bij voorkeur via pin.

Coaching nodig
bij bewegen, voeding
of gezondheid?

Bel 076 - 501 00 01