Wat tips om toch van "zoet" te genieten!

Zoetigheid...

Zoetigheid

Er is niets mis met van zoetigheid houden maar ga gezonder mee om met deze alternatieven. Zo kun je van het snoep afblijven, maar wel genieten van de zoete smaak.

  • Vervang pindakaas met toegevoegde suikers door een 100% notenboter. Maak het zelf door je favoriete noten een tijdje in een sterke blender of food processor te verwerken. Een makkelijk en verantwoord broodbeleg.
  • In plaats van jam kun je ook vers fruit op de boterham doen. Combineer een banaan met zelfgemaakte notenboter, of wat aardbeien of frambozen met wat hüttenkäse. Veel lekkerder dan jam!
  • Zuig je graag aan snoepjes of zuurtjes? Dan zijn bevroren druiven een geweldig alternatief. Ze worden niet keihard (zoals bevroren aardbeien), maar wel lekker stevig. En een bijkomend voordeel, je eet er automatisch minder van dan een niet-bevroren tros druiven. 
  • Gedroogde pruimen bevatten veel fruitsuiker, maar vullen goed door de vezels. Dat geeft een langer vol gevoel en toch de zoete smaak. Door voldoende te drinken hoef je niet bang te zijn voor verstopping.
  • (Extra) pure chocolade geeft het chocolade-gevoel, maar zonder de neiging een hele reep op te eten. Het kan een beetje droog lijken, maar met een glas melk is het heerlijk. 
  • In yoghurt en pap is suiker makkelijk (gedeeltelijk) te vervangen door kaneel. Kaneel zorgt ervoor dat gerechten zoeter smaken, terwijl je geen calorieën toevoegt!

Ook interessant voor u

Relevant nieuws