Body & Mind

Juist mannen hebben baat bij Yoga en Pilates

Yoga en Pilates voor mannen 

Yoga of pilates vooral een typische ‘vrouwensport’? Van oorsprong is yoga in het verre oosten ontwikkeld voor en door mannen, als onderdeel van een discipline die veel verder gaat dan de wonderlijke lichamelijke posities. 

En pilates is ontwikkelt door Joseph Hubertus Pilates, hij was voortdurend bezig met verschillende bewegingsvormen om sterk, gezond en flexibel te blijven.

Juist mannen, of ze nu in het westen wonen of in het oosten, hebben baat bij yoga. En wel hierom…

Yoga is een uitdagende training

Het kan zijn dat je yoga wat zweverig vindt klinken, maar probeer eens hotyoga bij Medisports Etten-Leur!  De oefeningen die de docent moeiteloos voordoet zijn -zeker voor beginners- heel erg zwaar, Dat heeft het voordeel dat je er een gespierd lichaam door krijgt.

In tegenstelling tot de spieren die je krijgt bij fitness, beschikken je yogaspieren bovendien over uithoudingsvermogen.

Yogaspieren zijn goed

Bij krachttraining werk je met geïsoleerde spiergroepen, daardoor krijg je bijvoorbeeld stevige armen en benen, maar de kleine spieren worden overgeslagen waardoor je minder sterk bent dan je eruit ziet. Bij Yoga en Pilates is het omgekeerd. Je ontwikkelt misschien niet van die overdreven spierbundels, maar je wordt ijzersterk en je spieren blijven er soepel bij.

Yoga is de perfecte destresser

Mannen met een drukke baan doen er goed aan om de alledaagse spanning eruit te sporten. Elke vorm beweging ontstrest, maar yoga is daarin superieur. Omdat je tijdens yoga bewust werkt met je ademhaling en je geest 100 procent focust op de soms complexe houdingen, is het 1 van de beste manieren om stress te verminderen. Als je wekelijks in de yoga les zit, neemt je bloeddruk af en je stressweerbaarheid toe. Het houdt je hart en bloedvaten gezond. 

Yoga vraagt meesterschap

Yoga kent soms vreemde oefeningen waarvan je denkt waar is dit goed voor ? Op 1 been staan bijvoorbeeld. De eerste keer voelt dat niet fijn als je wat wiebelig staat terwijl de anderen stevig als een boom staan te glimlachen. Maar  je zult zien als je elke week trouw naar de yoga komt, dan zal je merken dat je kracht en gevoel voor evenwicht gaat toenemen en dat je je steeds langer op 1 been kunt staan. Zo krijg je ook nog eens doorzettingsvermogen en meesterschap. Dat evenwichtsgevoel lijkt misschien niet zo belangrijk maar naarmate je ouder wordt, helpt het je om te voorkomen dat je een keer lelijk valt.

Minder blessures met yoga en pilates

Yoga en pilates zijn de perfecte aanvulling op welke sport dan ook. Stretchen is een belangrijk onderdeel en dat zorgt voor flexibele pezen en spieren. Door je lichaam regelmatig te strekken bij Medisports Etten-Leur in de body&mind lessen voorkom je blessures tijdens het hardlopen, racefietsen of padellen.

Ik wil graag een proefles doen

Ook interessant voor u

Relevant nieuws