Personal Training

Het beste tijdstip om te sporten

Sommige mensen sporten het liefst ’s morgens vroeg. Anderen vinden het heerlijk om hun hoofd leeg te maken na het werk. Wat is het beste tijdstip om te sporten? De wetenschappers raken het er niet over eens. Maar elk tijdstip heeft zo zo’n voordelen en z’n nadelen.

Goede start van de dag

Er zijn aanwijzingen dat ’s ochtends sporten ertoe leidt dat je het sporten beter volhoudt. Want ’s ochtends heb je meestal nog geen andere afspraken of activiteiten die je goedbedoelde voornemen om straks nog te gaan sporten, in de weg staan. Je komt er speciaal voor uit bed, dus je móét wel gaan. Het kan je ook helpen om ’s nachts beter te slapen: onderzoek toont aan dat sporten na 8 uur ’s avonds het slaappatroon negatief kan beïnvloeden. Die kans loop je ’s ochtends niet. Daarnaast is aangetoond dat je met sporten op een lege maag tot wel 20% meer vet verbrandt – en die lege maag is ’s morgens nu eenmaal beter haalbaar dan ’s avonds. Een goede warming up is echter wel belangrijk als je ’s morgens gaat sporten, want je lichaam is dan nog niet goed warm.
 

Voordelen van de avond

Dat je lichaamstemperatuur in de loop van de dag omhoog gaat, heeft als voordeel dat ’s avonds sporten meestal soepeler gaat. Je kunt bijvoorbeeld meer gewichten tillen. In de middag is ook je reactievermogen beter en zijn je bloeddruk en hartslag lager, wat de kans op blessures verkleint en een prettige workout bevordert. Daarnaast produceert het lichaam later op de dag meer testosteron, wat de spieropbouw ten goede komt. En het is ook gewoon lekker om je hoofd even leeg te maken na een drukke dag op het werk.
 

Trainen op het moment dat het jou uitkomt

Op de vraag wat het beste moment van de dag is om te sporten, is dus nog geen overeenstemming. Eigenlijk luidt het enige goede antwoord: het moment dat jij het prettigst vindt en waarop jij het sporten het beste volhoudt. Personal training van Medisports helpt je daarbij. Want bij jouw personal trainer ben jij de VIP en bepaal je zelf wanneer je komt sporten. Op welk tijdstip je ook komt: je traint altijd in onze speciale ruimte voor Personal Training, in alle rust en met volledige aandacht voor jouw doelen. Wanneer je ook wilt sporten: onze personal trainers helpen jou!

Ook interessant voor u

Relevant nieuws