Personal Training

Personal Training: iets voor jou?

Was vroeger een Personal Trainer (PT) nog voorbehouden aan Bekende Nederlanders en profsporters, tegenwoordig wordt Personal Training steeds populairder. De (éénmans-)bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond en dat is ook niet zo gek. Steeds meer mensen zien de meerwaarde in van een persoonlijke trainer en zijn bereid om in de eigen gezondheid en conditie te investeren.

Je kunt jarenlang zelf trainen zonder een echt resultaat te behalen. Maar als jouw Personal Trainer een persoonlijk trainingsschema voor je samenstelt en je wekelijks één op één begeleidt maakt dat een enorm verschil; je staat er niet meer alleen voor! Met voldoende inzet en motivatie ben je praktisch verzekerd van succes.

Waarom zou je Personal Training gaan doen?

Wat je doel ook is: je krijgt privé begeleiding, een optimaal resultaat en je bespaart jezelf tijd. Jouw trainer zorgt voor veilige, effectieve en individuele trainingen die passen bij jouw persoonlijkheid, conditie en doel. Vooral als je wel wilt maar er niet toe komt om te gaan sporten, is een Personal Trainer de aangewezen persoon om je te begeleiden en te motiveren.

Herken je jezelf hier in?
Ik wil wel sporten, maar…

ik kan lichamelijk (nog) niet alles;
ik vind het niet zo leuk;
ik heb te weinig tijd;
ik weet niet hoe eraan te beginnen;
ik heb geen zin om alleen te gaan;
ik hou het toch nooit vol

Je Personal Trainer zorgt voor je mentale ondersteuning, helpt je bij tegenslagen en leert je over je grenzen gaan en door te zetten op moeilijke momenten. Je kunt jouw Personal Trainingen aanpassen aan jouw agenda en sport dus wanneer het jou het beste uitkomt!

Wat is jouw doel?

Voor beginnende sporters maakt je personal trainer je o.a. wegwijs in het fitnesscentrum, stelt een persoonlijk programma voor je samen en traint je techniek door de oefeningen keer op keer met je door te nemen. Hierdoor haal je razendsnel je gewenste resultaat!

Doelen voor beginners zijn o.a.:

  • Ik wil afvallen
  • Ik wil gespierder worden
  • Ik wil een marathon lopen
  • Ik wil mijn conditie verbeteren
  • Ik wil meer zelfvertrouwen
  • Ik wil meedoen aan de Mud Masters/ Herfstmarathon/ Singelloop
  • Ik wil graag goede technieken aanleren voor mijn fitnessprogramma

Maar ook als gevorderde sporter kun je d.m.v. personal training je plateau doorbreken en optimaal progressie maken!

Doelen voor gevorderden zijn o.a.:

  • Ik wil mijn record verbreken
  • Ik wil me voorbereiden op een wedstrijd
  • Ik wil na mijn blessure weer zo snel mogelijk in vorm zijn
  • Ik wil mijn vetpercentage verlagen
  • Ik wil meedoen aan de Alpe d'Huzes/ Obstacle run/ Triatlon
  • Ik wil een sixpack
  • Ik wil meer spiermassa ontwikkelen

Denk je dat je zelf je doel ook wel zelf kunt bereiken? Dat zou natuurlijk best kunnen. Maar vergis je niet: samen sta je veel sterker!

Personal Training versus zelfstandig trainen:

  • Met een privé begeleider train je efficiënter en effectiever
  • Je Personal Trainer is je stok achter de deur
  • Je Personal Trainer beschikt over méér en de juiste kennis
  • Je Personal Trainer houdt de veiligheid van je training in de gaten
  • Met je Personal Training ga je echt resultaatgericht trainen
  • Dankzij je Personal Trainer blijf je doorzetten, óók in moeilijke tijden
  • Je verlegt je grenzen onder toeziend oog van je Personal Trainer

Maar, hoe kies je nou een goede Personal Trainer?

Personal trainer is een vrij beroep, wat betekent dat iedereen zich zo mag noemen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een beschermd beroep zoals diëtist of fysiotherapeut bestaat er geen formele kwaliteitsnorm voor personal trainers. Hierdoor is er een groot verschil in kwaliteit tussen Personal Trainers; er is namelijk géén toezicht en controle op de kwaliteit die er wordt geleverd nadat iemand zijn diploma of certificaat heeft behaald.

Maar een goede trainer heeft nog meer nodig dan alleen een diploma; hij/zij bezit een mix van goede communicatieve eigenschappen, inlevingsvermogen, een motiverend karakter en een gedegen opleiding.  Je gaat voor een periode intensief samenwerken met jouw personal trainer. Het kan zelfs zo zijn dat hij/zij tijdens je samenwerking een van de belangrijkste personen in jouw leven is! Het is daarom een heel belangrijke punt dat je een goede klik en vertrouwen hebt in jouw personal trainer.

Waarom kiezen voor een Personal Trainer bij Medisports?

Jouw succes is afhankelijk van het persoonlijke plan van aanpak. Het begint met de keuze van de Personal Trainer die het beste bij je past. Bij Medisports werken verschillende soorten trainers, met allemaal hun specifieke kwaliteiten, specialiteiten en achtergronden. Of je nu een beginner of een topsporter bent, 21 of 61 jaar, man of vrouw, het gaat er uiteindelijk om dat je de juiste trainer hebt met de juiste specialiteiten én die bij je persoonlijkheid past! Daarbij werken enkel goed geschoolde Personal Trainers bij Medisports met professionele achtergronden zoals fysiotherapie en met jarenlange ervaring. Wel zo prettig te weten toch?

Wat is je doel? Wil je trainen met een man of een vrouw? Ben je blessuregevoelig? Wil een Personal Trainer die tevens fysiotherapeut is? Of wil je juist op sportprestatie gericht trainen? Vind je boksen leuk? Of hou je juist van hardlopen? Wat voor type ben je? Wat zijn je klachten en wat zijn je krachten? Train je graag ’s ochtends vroeg voor je werk of juist in de avonden? Binnen of buiten? Na een uitgebreid intakegesprek en een aantal tests worden je aan de hand van al deze gegevens je persoonlijke doelen en trainingsprogramma opgesteld. Je kunt van start!

Doordat bij Medisports 8 personal trainers (m/v) beschikbaar zijn is er altijd wel iemand die bij je past. Ook erg fijn: bij vakanties en/of ziekte is er altijd een vervanger voor je vaste trainer, waardoor de trainingen altijd kunnen doorgaan. En wellicht geeft die vervanger je ook nog een leuke extra tip of variatie!

De voordelen van Personal Training Medisports Etten-Leur op een rijtje:

  • 8 personal trainers (m/v) beschikbaar dus geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht en/of fitheidsniveau
  • trainingstijden mogelijk buiten reguliere openingstijden
  • 4 verschillende ruimtes beschikbaar
  • aparte PT ruimte van 80 m²
  • intensieve samenwerking met eigen fysiotherapiepraktijk en gewichtsconsulenten
  • uitgebreid aanbod van faciliteiten ter aanvulling van de Personal Training
  • uitwisseling van kennis en ervaring door de trainers onderling
  • onbeperkte mogelijkheden dankzij ons grote assortiment kwaliteit cardio-, kracht- en functionele toestellen
  • de leuke sfeer, de nieuwste faciliteiten, een goede hygiëne en een goed gevoel zijn de belangrijkste speerpunten bij Medisports
  • extra ontspanning, naast het sporten, door de sauna, snelbruiner en kinderopvang
  • kwaliteitsregistratie bij Fit!vak, VES, NL Actief, FITNED.NL, Keurmerk Fitness Basis en Landelijke Erkennings Regeling Fitness (LERF)

Wat kost het?

De eerste vraag die veel mensen vaak stellen is: “Wat kost Personal Training?” Een betere vraag zou zijn “Wat levert een goede Personal Trainer mij op?” Personal Training bespaart je tijd en geeft een optimaal resultaat. Door de privé begeleiding haal je meer rendement uit je trainingen.

Hoeveel is het je waard om je doel binnen een vooraf vastgestelde tijd te behalen en te behouden? Hoeveel is het je waard om het lichaam te krijgen waar je van droomt? Hoeveel is je gezondheid je waard? Hoeveel is het je waard goed in je vel te zitten?  Met het inhuren van een Personal Trainer krijg je een heel totaalpakket dat jou helpt je doel te realiseren.

Het kostenplaatje voor Personal Training loopt uiteen. Wil je één op één sporten met je trainer, of samen met een vriend of vriendin een duo training doen? Wil je een kort en intensief traject van bijvoorbeeld 3 maanden aangaan, of wil je samen met je Personal Trainer een jaar lang gaan samenwerken? Wil je op weg geholpen worden naar je doel d.m.v. enkele sessies met privé begeleiding, of wil je over een half jaar schitteren in je bruidsjurk?

Wat de kosten precies voor jou zijn is dus afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken en waar je de Personal Trainer voor wilt inzetten. Personal Training Medisports Etten-Leur biedt diverse Personal Training pakketten. De pakketten zijn individueel of op basis van 2 personen af te nemen. Er bestaat al een introductiepakket inclusief twee Personal Training sessies voor € 99,-.

Als je op zoek bent naar de beste Personal Training waar de nadruk ligt op resultaat behalen, op de juiste manier trainen en het beste uit jezelf halen dan is Personal Training Medisports Etten-Leur hét adres voor jou!

Met onze persoonlijke en professionele aanpak helpen wij je op weg naar het bereiken van jouw (sportieve) doel. Of dit nu slanker worden is of stress verminderen: met ons uitgebreide aanbod en ervaring kunnen wij je altijd een passend traject aanbieden. Succes en plezier gegarandeerd!

Neem contact met ons op en laat je informeren over de mogelijkheden of bespreek je wensen met ons.

Ook interessant voor u

Relevant nieuws