Corona revalidatie Etten-Leur

Fysiotherapie

Belang van voeding na herstel Corona | Medisports Etten-Leur

Belang van voeding na herstel corona | Medisports Etten-Leur 

Gedurende een Covid-19 besmetting werkt het lichaam hard om de infectie te bestrijden. Je lichaam heeft dan meer energie en voedingsstoffen nodig, terwijl de inname van voeding juist minder kan zijn.

Dit kan door bijv. misselijkheid, minder eetlust of benauwdheid. Het kan zijn dat je onbedoeld gewicht bent verloren. Tijdens de ziekte is dit vaak door een deel verlies van de spiermassa. Het lichaam verzwakt. Verlies van spiermassa heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Het verlies hiervan is moeilijk te herstellen en dat resultaat vaak dat de conditie slechter blijft.

Om het herstel te bevorderen en spiermassa op te bouwen is een volwaardige voeding belangrijk. De meeste mensen eten te weinig om goed te herstellen. Hier bij zijn vooral eiwitten belangrijk voor het herstel van de spiermassa. Goede voeding en beweging kunnen uw herstel bevorderen!

Onze fysiotherapeuten en de Medisports diëtist in Etten-Leur werken nauw samen. Door middel van fysiotherapie en diëtiek proberen wij bij Medisports je er weer bovenop te helpen! Dus heb jij nog nog veel restklachten na het doormaken van Corona? Ben je nog erg moe, kortademig, angstig, heb je last  van hoofdpijn of vergeetachtigheid? Dan is dit traject zeker geschikt. Leeftijd, geslacht of fitheid voorafgaand aan de besmetting maakt niet uit, iedereen kan long Covid krijgen. Wij kunnen je altijd helpen, aangepast op jouw niveau.  

Starten met het Corona / Covid revalidatie traject kan met verwijzing van de (huis)arts. Tijdens de eerste afspraak start de fysiotherapeut met een screening waarin de klachten in beeld worden gebracht. De fysiotherapeut maakt een persoonlijk behandeltraject en spreekt alles met je door. Revalidatie na Corona wordt volledig vergoed uit de basisverzekering. 

Jaimy onze diëtiste werkt bij voorkeur op een verwijzing van een (huis) arts of specialist. Echter, is de diëtist sinds 2011 ook direct toegankelijk zonder verwijsbrief. Er volgt dat een screening, en vooronderzoek om te kijken of je bij de diëtist op de juiste plek bent. Iedereen krijgt vanuit de basisverzekering per jaar 3 uur dieetadvisering vergoed. Dit kan uit het eigen risico komen. Daarnaast kan het zo zijn dat je extra vergoeding krijgt vanuit de aanvullende verzekering. 

Samen gaan we aan de slag om weer fit te worden na het doormaken van Corona! 

Ook interessant voor u

Relevant nieuws