Revalidatie na scheuren kruisband en knieband

Na een jaar revalideren ga ik mijn tafeltennis carrière voortzetten in de Belgische competitie wat zonder Medisport niet was gelukt

De ene week speel je nog een tafeltennis wedstrijd in de Nederlandse Eredivisie, en de week erna sta je op krukken bij Medisport. Bij een zwaar skiongeval kom ik ongelukkig terecht en scheur ik mijn voorste kruisband en binnenste knieband volledig af. Na een geslaagde operatie in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal begin ik aan mijn revalidatie traject. Gelukkig krijg ik hierbij hulp van Medisport en stel ik samen met fysiotherapeut Marlot de herstel doelen op. Kracht, lenigheid, balans maar vooral ook vertrouwen zijn zaken die zo normaal zijn tot dat je het niet meer hebt. Simpele dingen als wandelen of traplopen ging niet meer zonder krukken. Na een jaar revalideren ben ik nagenoeg volledig hersteld en kan ik alles weer doen zonder na te denken of het kan met mijn knie!

Revalideren is hard werken, maar ook doseren

Wat ik vooral heb geleerd het afgelopen jaar is dat revalideren hard werken is maar ook doseren. Zo heb ik gemerkt dat naast het uitvoeren van de oefeningen het ook belangrijk is je lichaam rust te geven om te herstellen. Met de hulp van fysiotherapeut Marlot is het gelukt hier de juiste balans in te vinden en is de kracht, lenigheid, balans maar ook vertrouwen in mijn knie weer terug. Na een jaar revalideren ga ik mijn tafeltennis carrière voortzetten in de Belgische competitie wat zonder Medisport niet was gelukt. Ik kan Medisport dan ook aan iedereen aanraden voor een revalidatie traject. De fysiotherapeuten hebben veel kennis en passen het revalidatie traject aan per persoon. Door in het begin duidelijk doelen te stellen kan je gericht ergens naartoe werken. Dankjewel Medisport, en dankjewel Marlot voor de hulp bij mijn revalidatie!

Met vriendelijke groet,
Frank Hollak

Meer succesverhalen