Nieuwe heup

Op 20 september 2017 ben ik geopereerd en heb een nieuwe heupprothese gekregen.

Een paar weken daarvoor, had ik afspraken gemaakt met Medisport, om na de operatie de therapie bij mij thuis meteen van start te kunnen laten gaan.

Ik heb kennis gemaakt met Dennis de Lint. Hij is de vaste fysiotherapeut tijdens mijn therapie. Hij heeft alles verder geregeld betreffende mijn ziektekostenverzekering. We hebben een scorelijst ingevuld. Na een bepaalde tijd vullen we die weer in, zodat het een beeld geeft van het herstel.

 

Ik ben zeer tevreden over de therapie. Het heeft me al ver gebracht

We hebben een doel gesteld. Ik wil me weer goed kunnen bewegen, zodat ik mijn werkzaamheden weer op kan pakken  en een potje kan tennissen.  Ik heb dagelijks oefeningen gedaan om mijn spieren weer aan het werk te zetten. Na enkele weken heb ik de therapie bij Medisport voortgezet. De therapie is gericht op kracht, stabiliteit- en conditietraining, die ik in de sportschool ook zelf kan doen. Ik neem mijn tennisracket mee, zodat ik weet waaraan we nog moeten werken. Dennis maakt me meteen ook duidelijk, dat ik geduld moet hebben en niets moet forceren.

Gaandeweg de therapie bleek, dat ik me voor de operatie verkeerde houdingen had aangeleerd, om de pijn van mijn heup te ontzien. Dennis maakt mij hierop attent, zodat ik me daar bewust van ben en leert me de goede beweging. Hij leert me er op te vertrouwen, dat ik mijn nieuwe heup kan belasten. Zo voorkom ik, dat ik andere klachten ga krijgen.

Ik ben zeer tevreden over de therapie. Het heeft me al ver gebracht!! Ik werk weer volledig en stapje voor stapje.. begin ik weer aan het nieuwe tennisseizoen!!

Corrie Kerstens

Meer succesverhalen