Dry needling is voor mij een positief resultaat en een goede ervaring!

Dry needling (Drai niedeling)

Voor mij was dry needling een nieuwe behandelmethode waar ik eigenlijk nog niets van wist.

Voor mijn rug was ik onder behandeling bij Maaike van Ballegooijen en die ging voor een aanvullende cursus dry needling een paar dagen weg. En alzo pratende werd ik iets wijzer over het onderwerp. Het wordt gebruikt om spierspanningen te verminderen en dus meer ontspanning te geven. We hadden het er over dat het misschien iets zou zijn voor mijn beenspieren.

Dus een afspraak werd ingepland voor de eerste behandeling. Die was in eerste instantie om te kijken hoe mijn lichaam en ikzelf erop zouden reageren.

Ik ervaar elke dag weer dat mijn spieren meer ontspannen aanvoelen dan ervoor

De behandelingen

Deze eerste behandeling was op de rug om de beenspieren die vandaar uit aangestuurd worden aan te spreken. Het was eigenlijk best een beetje spannend omdat ik in de tussenliggende tijd toch wat mensen had gesproken over dry needling , zoals dat vaak gaat als je iets nieuws tegenkomt wat al langer bestaat, met wisselende ervaringen.

Maaike begon de behandeling nadat ik de slachtbank beklommen had. Het was niet geheel gevoelloos maar het viel mij reuze mee en had zo iets van “is that all there is?” Ik merkte in eerste instantie niet veel reactie buiten een wat stram gevoel op de plaats waar geprikt was, dit was een normale reactie vertelde Maaike later. Maar ’s avonds en de volgende dagen had ik wel een gevoel van meer algehele ontspanning. Het is wel zaak om de spieren waarin geprikt is de volgende dag(en) te rekken en strekken.

Bij de tweede behandeling ging het toch wel ietsje anders. Dit werd ook weer op de rug gedaan maar nu aan de rechter kant. Daar bleken wat meer “problemen” te zitten, want nu voelde ik wel degelijk wanneer Maaike een “triggerpoint”raakte. Dit is een punt in de spier dat wat verhard/verkrampt is en de problemen veroorzaakt. Dit is in principe maar even want daarna zwakt de sensatie af. Ik voelde op diverse plaatsen een reactie van de spieren waar de punten betrekking op hadden. Na de behandeling was er ook nu weer het stramme gevoel.

De volgende behandelingen waren voor lagere spiergroepen in de benen zoals de kuiten. Daarna volgden de benen zelf, eerst de bovenbeenspier en kuit. Eerst rechts en daarna links.

Mijn rechterbeen is een paar jaar geleden geopereerd en ik had in de bovenbeenspier een stukje net boven de knie een gebied waar ik weinig aan kon velen. Een aantal dagen na de behandeling voelde de spier losser aan en kon ik zelfs mijn linkerbeen op mijn rechterknie leggen. Dat had ik al lange tijd niet meer gekunt. Ook had ik bij of na inspanning het gevoel of er een strakke band net onder mijn knie zat. Dit is na de behandeling minder geworden, het is nog niet helemaal weg maar het is toch een hele verbetering. Al met al ben ik blij dat we de behandeling gestart zijn en ik ervaar elke dag weer dat mijn spieren meer ontspannen aanvoelen dan ervoor.

Voor mij is het dan ook een positief resultaat en een goede ervaring. Ik weet natuurlijk niet of het uitmaakt wie de behandeling uitvoerd maar met Maaike heeft Medisport Etten-Leur  in ieder geval een goede behandelaar in huis!

Wilko Kielman

Meer succesverhalen