Medisports Etten-Leur

Onderzoek bevestigt: Leefstijladviezen verminderen kans op kanker

Onderzoek bevestigt: Leefstijladviezen verminderen kans op kanker

Uit recent onderzoek van Newcastle University in Engeland is gebleken dat het opvolgen van de leefstijladviezen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds daadwerkelijk de kans op kanker vermindert. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat gezond eten en drinken, meer beweging en een gezond gewicht een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van het aantal nieuwe gevallen van kanker.

Leefstijladviezen

Het onderzoek, uitgevoerd door experts, heeft gekeken naar de effectiviteit van het opvolgen van de leefstijladviezen voor het verminderen van de kans op kanker. Uit de resultaten bleek dat het opvolgen van de adviezen als effect had dat respectievelijk 12% minder kans is op dikke darmkanker, 11% minder kans op borstkanker en 8% minder kans op longkanker .

Kanker vormt een van de grootste uitdagingen voor de volksgezondheid in Nederland, met meer dan 124.000 nieuwe diagnoses per jaar. Echter, ongeveer 40% van alle gevallen van kanker kan mogelijk voorkomen worden. Voeding, lichaamsbeweging, alcohol en lichaamsgewicht spelen hierbij een cruciale rol!

Uiteraard hebben we geen garanties tegen kanker, maar we kunnen wel veel doen om onze kans erop te verkleinen.

De leefstijladviezen luiden als volgt:

  • Blijf op een gezond gewicht.
  • Kom in beweging.
  • Doe 2-3 keer per week hartslag verhogende training.
  • Eet veel volkorenproducten, groente, fruit en peulvruchten.
  • Beperk het eten van fastfood en ander voorbewerkt voedsel.
  • Beperk het eten van rood en bewerkt vlees.
  • Drink zo min mogelijk dranken met toegevoegde suikers.
  • Drink zo min mogelijk alcohol.
  • Gebruik geen voedingssupplementen voor de preventie van kanker.
  • Voor moeders: geef je baby borstvoeding, indien mogelijk.

Het is duidelijk dat preventie van kanker meer aandacht verdient en dat een gezonde leefstijl een belangrijke rol speelt in het verminderen van het aantal kankergevallen. Door bewust te kiezen voor gezonde voeding, voldoende beweging en een gezond gewicht kunnen we onze kansen op kanker verkleinen.

Bij Medisports Etten-Leur helpen we je bij een gezonde leefstijl

Wanneer je een start maakt bij Medisports Etten-Leur gaan we samen bepalen wat het beste bij je past. Want alleen zo kun je je doelen halen én blijf je het volhouden. Door middel van een coachtraject met herhalingsafspraken gaan we je helpen in een goed sport -en leefruimte te komen. Het is bewezen: Als je in de eerste drie maanden goed in dit ritme komt blijf je het ook op lange termijn volhouden. En dan is natuurlijk wat je wil: je leefstijl voor de rest van je leven volhouden. Op deze manier blijf je gezonder en vitaler.

Naast bewegen hebben we bij Medisports Etten-Leur ook alle expertise in huis als je hulp nodig hebt bij voeding, leefstijl, diëtiek, mental coaching, beter slapen, stress, ontspanning en stoppen met roken.

Samenwerking fysiotherapie Medisport 

Ook bij lichamelijke klachten of chronische ziektes met je bij Medisports Etten-Leur op het juiste plek. We hebben een grote praktijk voor fysiotherapie met vele mogelijkheden tot bewegen. Denk hierbij aan beweegprogramma`s voor oncologie, hart, COPD, diabetes, Parkinson, rugklachten, nekklachten en revalidatie na operatie. Ook voor alle andere (sport)blessures kun je bij ons terecht.

Samen naar een gezonde toekomst!

Ik wil graag een afspraak maken

voor leefstijl advies

Ook interessant voor u

Relevant nieuws