Door leefstijlcoach Denise D'Hondt

Leefstijlverandering, er is geen 'quick fix'!

Leefstijlverandering; Er is geen ‘quick fix’!

Of het nu om afvallen gaat, aankomen of lekker in je vel zitten, je wilt graag resultaat zien. Logisch! Je bent ontevreden en wilt het liefst vandaag al een verandering zien. Echter willen we je behoeden voor je eigen enthousiasme. Rome is niet in één dag gebouwd en dat geldt ook voor jouw lichaam.  Voor een blijvend resultaat zal je stap voor stap nieuwe gewoontes en gedrag moeten aanleren, en dit heeft tijd nodig. Consistentie en kennis over waarom je bepaalde dingen doet is de sleutel tot succes!

Je hebt de stap gezet! Je hebt je nieuwe sportoutfit gekocht, je nieuwe schoenen staan klaar en het abonnement bij de sportschool is afgesloten. Super! dit gaat een mooie, leerzame en uitdagende periode worden. Naast dat het je heel veel gaat brengen kan het ook een confronterende, en soms zware weg zijn. Er gaat verandering komen, zowel mentaal als fysiek maar daarvoor zal je geduld moeten hebben. 

Voordat je van start gaat met sporten, gezonder eten of elke andere verandering in leefstijl, is het belangrijk om te weten dat het niet om een tijdelijke verandering gaat. Het voedingspatroon en het bewegingspatroon dat je hanteert moet vooral duurzaam, doordacht en duidelijk zijn.
Is dit niet het geval dan is de kans groot dat je vervalt in  oude gewoontes en je na verloop van tijd weer terug bij af bent.

Om bijvoorbeeld succesvol vet te verliezen zal je dus bereid moeten zijn bepaalde oude (eet) gewoonten te veranderen. Veranderen is helaas niet zo makkelijk. Hoe  vaak ben je al enthousiast en vol moed gestart met het verbeteren van je leefstijl? Heb je hierbij behaald wat je wilde behalen? Veranderen en volhouden is gewoon super lastig. Het is daarom belangrijk om de  onderliggende principes aan te leren en van een duurzame en gezonde leefstijl een gewoonte te maken.

Er is geen quick fix, magische pil, optimum dieet of toverstaf die je zal helpen om direct daar te komen waar je wilt zijn. Als we kijken naar de ‘oplossingen’ die worden aangeboden op bijvoorbeeld televisie (Tel Sell, Tomyteleshopping enz. ) lijkt het alsof er wondermiddeltjes bestaan.

Hierbij wil ik je één advies geven;

“Alles wat te mooi lijkt om waar te zijn, is het ook!”

Of het nu om afvallen gaat, aankomen of lekker in je vel zitten, je wilt graag resultaat zien. Logisch! Je bent ontevreden en wilt het liefst vandaag al een verandering zien. Echter, wil ik je behoeden voor je eigen enthousiasme. Rome is niet in één dag gebouwd en dat geldt ook voor jouw lichaam.

Hoe dan wel?
Het antwoord op resultaat zit hem in een structurele aanpak, oftewel dag in, dag uit de dingen doen die je moet doen.

 

Consistentie en kennis over waarom je bepaalde dingen doet is de sleutel tot succes! Om succesvol te zijn is het algemeen bekend dat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Zorg dat je deskundig advies krijgt, van iemand die er daadwerkelijk verstand van heeft. Tijd ! Geef jezelf tijd!
Als kind kon je niet in één dag fietsen, en je bent ook geen 1 meter 74 geworden binnen één jaar tijd.

“Met consistentie, kennis en tijd om je al een heel eind!”