Gecontroleerd afvallen onder de motiverende begeleiding bij Medisports

Mijn naam is Peter Buijnsters en ik fiets 3 a 4 keer in week op de racefiets. Het is in de wintermaanden altijd een uitdaging om op het juiste gewicht te blijven. Lees: je komt een paar kilo's (5 à 6) aan en dit wintervet moet je er in het voorjaar weer aftrainen. Deze keer wou ik van ongeveer 81 kg naar 72 kg afvallen om zodoende eens echt te kunnen knallen in de bergen want bergop is elke kilogram te zwaar.

Tijdens 1 van mijn bezoekjes aan Medisports kwam ik in contact met Manon en ik vertelde haar mijn voornemen. Manon heeft toen samen met mij mijn voeding en eetgewoonten bekeken en een plan op gesteld. Tevens heeft zij op eenvoudige wijze duidelijk gemaakt dat het afvallen geleidelijk moet gaan anders verlies je teveel spieren en te weinig vet.

Dus op dagen dat ik niet train eet ik minder (ongeveer 1830 kcal) dan op dagen dat ik train (ongeveer 2500 kcal). Tevens was de eiwit inname belangrijk 3 keer 20 g (ontbijt, lunch en diner) en 40 g in de avond wat de spieropbouw bevorderd. Dit alles is eenvoudig bij te houden met de vele apps die je kunt downloaden. Het is dus wel zaak om goed bij te houden wat je eet en regelmatig weegt en meet wat je eet; tja je moet er wel wat voor doen.

Afvallen moet geleidelijk gaan anders verlies je teveel spieren en te weinig vet.

Resultaat: na 5 weken ben ik ongeveer 5 kg afgevallen, mijn vet percentage is van 21 naar 17 % gegaan en wat veel belangrijker is, het  visceraal vet is met 1schaal gedaald. Zowel Manon als ik waren zeer tevreden, ik door betere verhouding aan spier/vet en Manon omdat haar plan had gewerkt.

Verder heb ik geen moment honger doordat ik regelmatig eet d.w.z. 5 tot 6 keer per dag; ontbijt, lunch, diner en 2 a 3 tussendoortjes van fruit, groenten en eiwitten. Verder eet ik alles dus gewoon friet, drink af en toe een lekkere Westmalle tripel dus m.a.w. ik laat niets staan, maar ik houd wel bij hoeveel kcal ik eet!

In de fietstochten die ik maak, variërend van 60 tot 200 km merk ik duidelijk verschil, meer  spierkracht, meer uithoudings-vermogen en sneller herstel (door direct na een grote inspanning 35-60 g eiwit-shake te nemen). Een win-win situatie.

Dus gecontroleerd afvallen, aan spierkracht winnen en jezelf beter voelen, Manon is je deskundige begeleidster!