Marc Janssen | Fysiotherapie Medisports

Fysiotherapeut

Mijn naam is Marc Janssen en ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut in 1985. Klinische kennis en ervaring met allerlei ziektebeelden heb ik ontwikkeld in de jaren dat ik werkzaam was in het Amphia Ziekenhuis in Breda. In die periode heb ik op alle afdelingen gewerkt, maar vooral op orthopedie, neurologie, chirurgie, intensive care en op de longafdeling. Naast het werken in de kliniek hadden we tijd voor poliklinische patiënten en deden we de revalidatie van mensen die  in het ziekenhuis waren geopereerd. Het is  fijn om kennis te delen en daarom werkte ik veel samen met de opleiding en had ik altijd een stagiaire naast me.

 

Oefenen is slechts een middel, niet het doel…

Na de ziekenhuisperiode werd ik in 2011 gevraag als manager voor een masteropleiding in een specialisatie van de fysiotherapie, nl de geriatrie. Dit was een leerzame en boeiende periode voor mij waarin ik ook zelf de mogelijkheid kreeg om mezelf in dit gebied te verdiepen.

Daaruit kwam het verlangen naar boven om zelf weer als fysiotherapeut te gaan werken. ik ben blij dat ik bij Medisports de kans krijg om weer in het vakgebied te stappen. Kenmerkend voor mijn stijl is dat ik zoek naar een goede verklaring van klachten. Ik probeer grenzen te verleggen maar blijf alert op een goede opbouw en stimuleer bij de genezing vooral de inzet van de client zelf.

Mijn specialisatie is gericht op: chronische zieken, geriatrie, longaandoeningen, orthopedie, neurologie , revalidatie.