Zomerrecept

Medisports Etten-Leur recept | Paella

Niets is meer zomers dan een grote pan met paella. Hoe maak je deze Spaanse visschotel zelf? Er zit altijd rijst in, zeevruchten zoals garnalen en mosselen, en lekker veel groente! De gele kleur komt van de kurkuma, ook wel geelwortel genoemd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 theelepels kurkuma (geelwortel)
  • ½ bouillontablet
  • 2 groene paprika’s
  • 2 courgettes
  • 200 gram (cherry)tomaatjes
  • 200 gram gemengde zeevruchten
  • paprikapoeder
  • citroensap


Bereidingswijze
Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein. Fruit de ui en de knoflook zacht in de hete olie. Voeg de rijst toe en meng er de kurkuma erdoor. Voeg 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel 10 minuten.
Maak de paprika en de courgette schoon. Snijd de groente in blokjes. Meng de paprika en de courgette door de rijst en kook het geheel nog 5 minuten. Was de kerstomaatjes en halveer ze. Schep de halve kerstomaatjes en de zeevruchten door de rijst en warm het geheel goed door. Maak de paella op smaak met wat paprikapoeder en citroensap.

Tip:
Varieer met de vissoorten die je in de schotel doet. Garnalen zijn ook heerlijk!

Ook interessant voor u

Relevant nieuws