Wokgerecht met kippendijfilet en quinoa

Wokgerecht met kippendijfilet en quinoa

Een snel en makkelijk gerecht voor als je weinig hebt om te koken en toch gezond wilt eten.  Het zit vol groentes die veel vitamines, mineralen en eiwitten bevatten.

Quinoa is een goede vervanging voor rijst en past goed bij dit gerecht. Deze ‘superfood’ is een bron van langzame koolhydraten en bevat onder andere ijzer, magnesium, calcium, fosfor, vezels en vitamine B en E. Daarnaast is het van nature glutenvrij.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 563 kcal
Eiwitten: 45 gram
Koolhydraten: 40gram
Vetten: 23 gram
Vezels: 12 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram kipdijfilet
  • 2 grote vleestomaat (250 gram)
  • 2 kleine uien
  • 200 gram verse spinazie 
  • 200 gram champignons
  • 80 gram quinoa
  • 6 tl kerriepoeder
  • Kokosolie (of olijfolie)
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in blokjes en bestrooi met het kerriepoeder.
  • Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kip circa 4 minuten op hoog vuur.
  • Optioneel: pers de knoflook en voeg aan de koekenpan toe.
  • Voeg de ui, champignons en tomatenblokjes toe en bak circa 4 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Breng het gerecht op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
  • Serveer het wokgerecht met de quinoa.


Smakelijk!