Waarom een goede sport BH belangrijk is voor vrouwen

Waarom een goede sport BH belangrijk is voor vrouwen

Het nieuwe kalenderjaar is nog maar net van start gegaan. Dat betekent dat er een periode is aangebroken waarin men hard bezig is om de goede voornemens voor het nieuwe jaar waar te maken. Zo nemen veel mensen zich voor om gezonder te gaan leven en bijvoorbeeld vaker te gaan sporten. Ben je nog op zoek naar dat laatste stukje motivatie om te gaan sporten? Of ben je op zoek naar een praktisch maar leuk cadeau voor een andere vrouw? Dan is een kwalitatieve sport BH wellicht een goede tip. Omdat veel mensen hier niet van op de hoogte zijn, lichten we in dit artikel toe waarom een sport BH een essentieel onderdeel is van de sportoutfit van iedere vrouw.

Het belang van een sport BH

Veel vrouwen onderschatten hoe belangrijk een stevige sport BH is. Wist je bijvoorbeeld dat het dragen van een BH tijdens het sporten die niet voldoende ondersteunt, kan leiden tot rug-, schouder- en nekklachten? Bovendien kan het de borst beschadigen, doordat er scheurtjes in het borstweefsel kunnen ontstaan. Een sport BH is daarom speciaal ontworpen om de schokken van het sporten op te vangen, waardoor de borsten goed beschermd worden. Bij een reguliere BH is dit niet het geval; deze vangt gemiddeld de helft van de schokken op. Om deze reden is het dan ook niet voldoende om een reguliere BH te dragen tijdens fysieke inspanning zoals sporten. Al helemaal niet tijdens workouts met een hoge intensiteit of bij vrouwen met grotere borsten. 

Je prettig voelen in sportkleding

Iedereen die weleens sport, weet hoe belangrijk een fijne sportoutfit is. Het kan net dat laatste stukje motivatie geven om een workout te gaan doen. Bij vrouwen is een goede sport BH een essentieel onderdeel van de sportuitrusting. Niet alleen kan dit ervoor zorgen dat je je zelfverzekerder voelt in de sportkleding, ook brengt het fysiek comfort. Een kwalitatieve sport BH haalt namelijk de meeste steun uit het rugpand, waardoor je geen last zult hebben van knellende bandjes. Hierdoor kun je een rechte houding aannemen en worden potentiële klachten aan de nek en schouders voorkomen. Bovendien zijn goede sport BH’s gemaakt van vochtabsorberend materiaal, waardoor je minder last zult hebben van zweet.

Welke sport BH past bij mij?

Er bestaat een breed scala aan sport BH’s. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende modellen voor verschillende intensiteitlevels. Daarnaast hangt de keuze ook af van persoonlijke voorkeuren. Als je op zoek bent naar maximale ondersteuning, vind je het wellicht prettig als er een beugel of pads in de sport BH zitten. Wanneer je gevoelige borsten hebt, vind je het daarentegen misschien juist fijn om een speciale soft BH te dragen. Naast het model van de sport BH, is ook de pasvorm essentieel. Veel vrouwen zijn geneigd om sport BH’s in een kleinere maat te kopen. Het is echter van belang om dezelfde maat als jouw reguliere BH aan te houden; dit geeft immers de meeste ondersteuning.

Kortom, een stevige sport BH is erg belangrijk voor vrouwen. Niet alleen is het van belang voor de fysieke gezondheid, ook kan het zelfvertrouwen en motivatie geven. Was jij je er al van bewust hoe belangrijk een kwalitatieve sport BH is?

Ook interessant voor u

Relevant nieuws