#paasrecept

Afslanken en leefstijl

Romige asperges met zalm | Paasrecept Medisports Etten-Leur

Het aspergeseizoen staat weer voor de deur! De klassieke variant met ham en ei blijft voor velen favoriet maar wat dacht je van deze combinatie: asperges met vis! Je zult versteld staan, de smaken komen zo goed samen! Serveer het met een romige saus bij pasta of brood.

Ingrediënten voor 2 personen

• 250 gram witte asperges
• 200 gram gerookte zalm
• 150 gram (cocktail) garnalen
• 100 ml witte wijn
• 200 ml kookroom light (plantaardige room)
• 2 teentjes knoflook
• 1 ui
• 1 blokje groentebouillon
• 2 tl dille
• Snufje peper
• Aantal takjes verse bieslook
• Scheut citroensap
• 1 à 2 el maïzena (afhankelijk van hoe dik je de saus wilt)
• 1 el (limoen)olie
Optioneel: je favoriete pasta of brood
 

Bereidingswijze


1. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af en rasp ze schoon met het kopje naar beneden.
2. Breng de asperges met een snufje zout en wat citroensap aan de kook met de deksel op de pan.
3. Zet na 5 minuten het vuur uit en laat de asperges 15 minuten met de deksel op de pan staan.
4. Fruit de ui en knoflook in een wokpan.
5. Snijd de gerookte zalm in stukjes en doe de zalm en garnalen bij de ui en knoflook. Bak dit even kort mee.
6. Schenk dan de witte wijn in de pan en voeg de room, dille, peper, bouillonblokje, bieslook en citroensap toe en zet het vuur middelhoog.
7. Gebruik wat maïzena om de saus dikker te maken en zet het vuur dan weer wat lager. Laat het goed warm worden.
8. Als de asperges gaar zijn, leg ze op een bord en serveer met pasta of brood.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Een portie voor 1 persoon bevat:
• 432 kcal
• 13 gram koolhydraten
• 35 gram eiwit
• 22 gram vet

Ook interessant voor u

Relevant nieuws