Afslanken en leefstijl

Recept: Bananenbrood

Benodigdheden

Een bananenbrood maken is heel eenvoudig en je hebt dan ook weinig ingrediënten nodig. In dit recept worden ook geen toegevoegde suikers gebruikt, zodat je verantwoord nog een extra plakje kunt eten.

  • 3 rijpe bananen
  • 60 gram dadels zonder pit
  • 150 gram havermout
  • 3 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 150 gram amandelschaafsel
  • Mespuntje zout
  • Cakevorm
  • Staafmixer
  • Oven

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem de staafmixer en doe hier de havermout in. Hier wordt het meel van het bananenbrood van gemaakt, dus probeer er een zo fijn mogelijk meel van te maken. Zet het havermoutmeel aan de kant.
  3. Doe de 3 rijpe bananen in de staafmixer, samen met de dadels. Let er op dat de dadels goed zijn ontpit! Mix het tot er een puree ontstaat waar geen harde stukjes meer in zitten.
  4. Pak een grote kom en doe hier de 3 eieren in. Klop de eieren luchtig. Hoe luchtiger de eieren worden, hoe lekkerder het bananenbrood er uit komt.
  5. Doe het bananen-dadels mengsel bij de eieren en roer dit door. Pak het havermoutmeel en meng dit er ook door, met het mespuntje zout. Doe er ook het bakpoeder bij en meng dit goed door, zodat het bakpoeder door het complete beslag zit.
  6. Pak de amandelen en meng deze door het beslag.
  7. Neem de cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Giet hier het beslag in en zet het voor 45 minuten in de oven.
  8. Controleer na 45 minuten of het bananenbrood gaar is met een satéprikker. Komt deze er droog uit, dan is het bananenbrood goed. Is hij nog nat? Laat het dan nog even in de oven staan voor 5-10 minuten.

Ook interessant voor u

Relevant nieuws