#plaattaart

Afslanken en leefstijl

Plaattaart met groene asperges en courgette

Plaattaart met groene asperges en courgette

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling)
  • 200 ml tomatensaus*
  • 1 bos groene asperges
  • 1 stengel bosui
  • 1 courgette
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • peper en zout
  • kleine bolletjes geitenkaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Rol op een bakplaat de bladerdeeg uit, laat het velletje bakpapier eronder zitten en vouw de randjes iets terug zodat je een opstaande rand krijgt.
  3. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bak hem 2-3 minuten voor in de oven die aan het voorverwarmen is.
  4. Snijd de onderkant van de asperges er af en kook de asperges in 5 minuten beetgaar. Hak de knoflook fijn en snijd de lente ui in ringen. Snijd de courgette in plakjes en de cherrytomaatjes doormidden.
  5. Meng in een kommetje de tomatensaus, knoflook en basilicum.
  6. Kluts het ei in een kommetje en smeer de randen van de bladerdeeg aan de buitenkant in. Verdeel de tomatensaus over de plaattaart.
  7. Verdeel de asperges, courgette, lente ui en tomaatjes over de plaattaart en bestrooi met de bolletjes geitenkaas. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Bak de plaattaart in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. De plaattaart is goed wanneer de randen goudbruin zijn en de groentes geroosterd.

Eet smakelijk!

 

*Tip: Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. Je kunt snel de voedingswaarden van voeding inzien, gezondere keuzes vinden en je ziet of producten in de Schijf van Vijf staan.

Ook interessant voor u

Relevant nieuws