Met 35 min klaar

Oosterse roerbakschotel

Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons                

met  35 minuten klaar

 

Kook de broccoli in water met zout beetgaar en laat uitlekken.

Maak de champignons schoon en snij in plakjes.

Schil de wortel en snij in reepjes.

Pel de knoflookteentjes en hak fijn.

Snij de kipfilets in reepjes.

Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook aan.

Voeg de kipfilet en de champignons toe en bak deze bruin.

Doe de winterwortel, ketjap en chilisaus erbij en laat het geheel nog c.a. 8 min. doorgaren.

Voeg als laatste de beetgare broccoli toe en bak deze nog even mee.

Maak op smaak met zout en peper.

 

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 500 g broccoli
  • 250 g champignons
  • 1 winterwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 4 kipfilet
  • 100 ml ketjap
  • 4 el chilisaus
  • olie
  • zout / peper

EET SMAKELIJK !!!  

 

Waarom brocolli zo gezond is!

 

Gezond gewicht behouden
Broccoli helpt met het behouden van een gezond gewicht. Dit komt door de oplosbare vezels. Vezels zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel, dat als gevolg heeft dat je minder eet.

Sterker skelet
Ook verbetert broccoli de kwaliteit van je kraakbeen en botten. Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine K, calcium en fosfor. Vitamine K heeft een activerende werking, die mineralen en vitaminen beter laat werken. Calcium stimuleert de aanmaak van botweefsel. Fosfor is de tegenhanger van calcium en is nodig voor een optimaal effect.

Sterker cardiovasculair systeem
Broccoli bevordert de aanmaak van enzymen die de bloedvaten beschermen. Ook vermindert het de aanmaak van cellen die de bloedvaten beschadigen. Dit komt allemaal weer door de stof sulforafaan.

Cholesterolspiegel stabiliseren
Broccoli helpt met het verbeteren van de cholesterolspiegel door de afbraak van LDL cholesterol, ook wel het ‘slechte cholesterol’ genoemd. LDL kan de oorzaak zijn van dichtgeslibde aderen. Dit kan door broccoli verholpen worden door twee zaken: de aanwezigheid van sulforafaan en doordat broccoli rijk is aan oplosbare vezels. Beide dragen zij bij aan een stabiele cholesterolspiegel.

Meer blogs