#interview

Hemd van het lijf Marieke

Hemd van het lijf met…. Marieke! 

Hoe lang werk je al bij Medisports en wat doe je precies?

Ik werk dit jaar 16 jaar bij Medisports. In die jaren heb ik bijna op alle afdelingen gewerkt maar nu ben ik fysiotherapeut en personal trainer (PT).

 

Hoe ben je bij Medisports terecht gekomen?

Ik ben destijds door een studiegenoot en oud-collega met Antonio in contact gebracht en we hebben een goed gesprek gehad! J

 

Waarom Medisports?

Medisports is een heel erg leuk bedrijf om te werken doordat we een heel gezellig team hebben! Ook het contact met de klanten vind ik heel erg leuk. Bij de fysio en personal training zie je sommige mensen al jaren en je bouwt dan echt wel een band op met je klanten.

 

Wat is het leukste wat je met een klant of collega hebt meegemaakt?

Een hele leuke gebeurtenis was mijn 10-jarig jubileum bij Medisports. Samen met Manon hebben we een high wine gegeven voor onze vaste groepslesklanten op het dakterras. We zijn heel erg verwend met bloemen en cadeautjes van klanten, het was een hele leuke middag!

De uitjes met het team zijn ook altijd heel erg leuk. Elke keer als je denkt ‘het kan niet leuker worden dan de vorige keer’, weten we het toch weer te overtreffen met z’n allen!

Wat ook wel heel erg leuk was: jaren geleden (weet niet eens meer precies hoe lang) heb ik met Manon en oud collega Jurgen de Amstel Gold Race gefietst. Het samen trainen in de Limburgse heuvels waarbij Jurgen zich als een soort akela/hopman over ons ontfermde….

 

Waar verbaas jij je wel eens over?

Dat klanten denken dat wij problemen op kunnen lossen… Wij kunnen alleen handvatten geven om je te helpen om je doel te kunnen halen, zowel bij PT als fysiotherapie. Je moet het grootste deel écht zelf doen…!

 

Welke sport(en) heb je vroeger gedaan? En welke nu?

Ik heb als kind op ballet en turnen gezeten en later nog een aantal jaren gehandbald.

 

Waar droomde jij als kind van?

Ik heb lezen altijd heel leuk gevonden en wilde daarom heel graag in de bibliotheek werken. Gelukkig heb ik toch andere keuzes gemaakt toen ik ouder werd…. ;-)

 

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?

Vertrouw op je gevoel, dat is meestal een goede adviseur weet ik door ervaring.

 

Welke gebeurtenis in je (werkende) leven is belangrijk voor je geweest?

Na een aantal jaar een kantoorbaan te hebben gehad bij een andere werkgever, kwam ik erachter dat ik fysiotherapie toch echt het allerleukste vind. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Astrid en Antonio gevraagd of ik mijn uren bij hen weer uit mocht breiden. Ik moest mijn auto, telefoon, laptop, Ipad en een stuk salaris inleveren maar het is de beste keuze geweest die ik op werkgebied heb gemaakt! Ik heb nu de allerleukste baan van de wereld!!

 

Welk ongevraagd advies zou jij sommige klanten willen geven?

Je mag best even douchen als je gesport hebt voordat je naar de fysio gaat voor een behandeling…

 

 

Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?

Ik zal er ongetwijfeld een aantal gemaakt hebben in die 16 jaar maar ik heb ze verdrongen denk ik…..

 

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Drop, sushi, mini frikadellen met mayonaise, een teamuitje van Medisports!

 

Is er iets wat je graag over zou willen doen? Mag privé of werk zijn.

Ik heb tijdens mijn opleiding aan het CIOS stage gelopen in Mallorca. Ik was toen ongeveer 17 jaar. De bedoeling was dat ik 5 maanden daar zou blijven maar ik ben na 4 weken met heimwee naar huis gegaan. Als je daar nu aan terugdenkt, denk je ‘heimwee, waarom??’

 

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

Met de fysiotherapie ga ik me nu richten op oncologie. Ik denk dat we voor deze groep mensen bij Medisports alle faciliteiten hebben om zo goed mogelijk de behandelperiode door te komen of daarvan te herstellen.

 

Heb je weleens een bijzondere sportieve prestatie geleverd?

3 keer heb ik meegedaan aan de Roparun, een sportevenement om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Niet voor onderzoek maar om het leven draaglijker te maken. Ik heb 2 keer als loper meegedaan en 1 keer als fysiotherapeut. Vooral de keren dat ik hardgelopen heb, waren heel intens en bijzonder.

 

Heb je nog een specifiek sportdoel wat je wilt bereiken?

Überhaupt weer 3 keer per week sporten zou een mooi streven zijn met drie kleine kinderen….

 

Wat is je favoriete ontbijt, lunch en/of diner?

Ontbijt: 2 volkorenboterhammen met pindakaas

Lunch: Salades met geitenkaas, feta of kipfilet

Diner: Ik ben een echte pasta-fan!

 

Waarom zouden mensen volgens jou bij Medisports moeten komen sporten?

Wij zijn een professioneel centrum met een groot aanbod en begeleiding. De lijntjes tussen instructeurs en fysio’s zijn kort waardoor snel geschakeld kan worden als er bijvoorbeeld aanpassingen in je sportprogramma gedaan moeten worden.

 

Tot slot nog een paar keuze vragen, je móet kiezen;

Cardio of krachttraining?

Krachttraining

Sauna of bioscoop?

Bioscoop, sauna alleen op het onderste bankje en maximaal 5 minuten…

Zomer of winter?

Moeilijke keuze maar dan toch de zomer! In Oostenrijk vind ik de winter wel leuk maar hier in Nederland is het vooral nat i.p.v. wit…

Ochtend of avond?

Avond

Koffie of thee?

Thee! Ik heb koffie op alle mogelijke manieren geprobeerd maar ik kan het niet lekker vinden.

Chips of chocolade?

Chocolade, nee chips, nee toch chocolade…… 

Meer blogs