Spiertraining verlaagt de biologische leeftijd!

Gezond ouder worden met spiertraining

Wetenschappelijk bewezen

De helende kracht van onze spieren werkt als een wondermiddel voor heel het lichaam. Spiertraining is het middel dat de bron van de eeuwige jeugd het dichtst benadert. Zowel preventief als ook genezend! Er bestaat momenteel geen andere sportvorm, voedingssupplement of medicatie die zoveel bijdraagt aan de algemene gezondheid als spiertraining.

Slechts een half uur, twee keer per week spiertraining is genoeg!

De vetverbranding stijgt, het immuunsysteem wordt versterkt, de houding verbetert, de huid wordt soepeler, pijnlijke gewrichten worden ondersteund en de doorbloeding van alle organen, ook de hersenen, wordt verbeterd. Wie regelmatig zijn spieren traint beschermt zichzelf tegen aandoeningen zoals Obesitas, Diabetes, Osteoporose, stress, depressie en andere welvaartsziekten. Dit is mogelijk met de Milon cirkel en met het Biocircuit bij Medisports Etten-Leur.

Gezond, krachtig en vitaal op hogere leeftijd

Verlaag uw biologische leeftijd drastisch

Met de Milon Cirkel en het Biocircuit van Medisports Etten-Leur heeft u de mogelijkheid om uw biologische leeftijd drastisch te verlagen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een 70-jarige die regelmatig op de juiste manier sport, in een betere conditie kan verkeren dan een 30-jarige die geen sport doet.

Zogenaamde ouderdomskwalen zoals hoge bloeddruk, kortademigheid, spier– en gewrichtspijn etc. zijn door een consequente verandering van enkele leef– en eetgewoonten positief te beïnvloeden. Ook de verloren gewaande levenskracht en vitaliteit kunnen teruggewonnen worden. Zelfs mensen die al tientallen jaren niet meer bewogen hebben kunnen deze tweede kans aangrijpen.

Gerichte spiertraining is de beste verzekering tegen het verzorgingstehuis. Een sterker bewegingsapparaat is de beste bescherming tegen breuken door vallen en het immuunsysteem, de longfunctie en hartfunctie worden gestimuleerd. Gerichte spiertraining, samen met een gezonde voeding maakt het verschil. Bewegen alleen is niet voldoende: de juiste intensiteit is het belangrijkste.

Gezonder, slanker en fitter

Vrouwen en spiertraining, een sterke combinatie

Veel vrouwen hebben nog steeds angst om te oefenen met gewichten. Het beeld van de mannelijk uitziende vrouwelijke bodybuilder is blijkbaar in het geheugen gegrift. Deze angst om veel spieren te krijgen is overigens ongegrond. Het lichaam van de vrouwen produceert nu eenmaal zeer weinig van het spieropbouwende hormoon testosteron. Hierdoor zullen vrouwen zelfs bij zeer intensieve krachttraining nog maar weinig in spiervolume toenemen. Anderzijds is het aandeel van de spieren in het streven naar een strak en slank figuur van het allergrootste belang.

Zonder goed getrainde spieren blijft het lichaam slap. Wie te weinig spieren heeft kan nauwelijks vet verbranden. Spieren verbruiken dag en nacht energie, zelfs in de slaap. Bovendien neemt 1kg spieren viermaal minder volume in dan vetweefsel.

Stop met slechte dieten 

Eén van de grootste fouten is trachten te snel gewicht te verliezen zonder aan spiertraining te doen. Zo zal bij een streng dieet 80% van het gewichtsverlies bestaan uit spiermassa verlies en slechts 20% werkelijk uit vetverlies. Zodra het dieet wordt beëindigd zal het lichaam zonder spiertraining weer teruggaan naar het oorspronkelijke gewicht, waarbij voornamelijk de vetmassa toeneemt. Diëten is dus eigenlijk trainen om dikker te worden…

Kies zodoende dus altijd voor een verantwoord en uitgebalanceerd voedingsprogramma waarbij u zeker geen honger moet lijden. Benfit.nl, aangeboden door Medisports Etten-Leur, is hier een goed voorbeeld van. In combinatie met spiertraining om de 5 dagen met de juiste intensiteit kunt u gaan afvallen zonder jojo effect en zonder afbraak van uw gezonde spieren.

Ook interessant voor u

Relevant nieuws