Bananenbrood

Bananenbrood

Een lekker gezond tussendoortje

      Bereidingstijd 20 min. + 50 min. in de oven

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 50 gr verse dadels
  • 200 gr speltmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels appelmoes (zonder suiker)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 appels
  • Handje rozijnen
  • 2 theelepels kaneel

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen. 

Snijd de appel in kleine stukjes en meng door het beslag samen met de rozijnen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier het beslag aan toe. Bak het bananenbrood met appel ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is.

Eet smakelijk!

Meer blogs