Nek -en rugweken

Voorkom en/of verminder je klachten!

We zitten in een tijd waarin veel mensen (meer) thuis moeten werken. Door een minder goed ingerichte werkplek kunnen klachten ontstaan aan nek en/of rug. Juist dan is het belangrijk om aan je houding te werken en je nek en/of rugspieren te versterken!

Speciaal voor iedereen die juist nu moet werken aan zijn/haar houding hebben we de nek -en rug weken. Onze gespecialiseerde nek/rug fysiotherapeuten gaan gedurende 12 weken met je aan de slag.  Je traint in kleine groepjes onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door de gerichte training zullen je klachten verminderen en werken we eraan om klachten in de toekomst te voorkomen. 

De nek -en rug trainingen zijn veilig & verantwoord. Wij werken volledig volgens alle richtlijnen m.b.t. Covid-19. Lees hier welke maatregelen wij binnen ons centrum nemen.

Wat doen we tijdens de trainingen?

Minimaal één keer per week train je in een groep onder begeleiding van de gespecialiseerde rug/nek fysiotherapeut met accent op stabiliteit en coördinatie van de rug- en nekspieren.  Samen werken we aan een beter belastbare rug en/of nek waardoor de kans kleiner wordt dat klachten opnieuw zullen optreden Hiermee verbetert de lichaamshouding en de algemene conditionele gesteldheid. Naast de groepstraining, ga je ook zelfstandig trainen met een op maat programma van jouw fysiotherapeut.

De intake door de fysiotherapeut:

Tijdens de intake heb je een uitgebreid vraaggesprek en bewegingsonderzoek door onze  fysiotherapeut.  Doel hierbij is een indruk krijgen van de huidige klachten en de belastbaarheid. Hiermee wordt het beginniveau voor de trainingen bepaald.

Lees hier het artikel op Trouw

 

Ik wil meer weten over de nek -en rugweken

Klachten en behandelingen

Of kies een specialisme