Rugklachten

Naast de behandelingen door de gespecialiseerde manuele fysiotherapeuten heeft fysiotherapie Medisports ook speciale trainingsprogramma’s voor mensen met rugklachten.

Fysiotherapie Medisports Etten-Leur kiest voor een aanpak waarbij gewerkt wordt aan een beter belastbare rug. Hierdoor is de kans klein dat klachten opnieuw optreden. Daarnaast verbetert de lichaamshouding en de algemene conditionele gesteldheid.

De training richt zich op het opbouwen van de lokale belastbaarheid van de rug. De training is functioneel en erg specifiek. Het aanleren van de bewegingen wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut gedaan. Na het correct uitvoeren van de oefeningen kan zelfstandig getraind gaan worden met regelmatige controle. Iedere nieuwe fase heeft nieuwe oefeningen met een hogere belasting. Zo wordt de rug getraind en is deze sterk genoeg om de belastbaarheid in het dagelijks leven aan te kunnen.

Door de veilige vorm van trainen kan dit programma op bijna alle lage rugklachten worden toegepast. Na de intake en onderzoek door de fysiotherapeut wordt besloten om de training te gaan starten.