Hartproblemen

Deze revalidatie onder begeleiding van de fysiotherapeut is bedoeld voor (ex)hartpatiënten, die van de cardioloog of huisarts aan hun conditie mogen werken na een hartinfarct, dotterprocedure, bypassoperatie of hartklepoperatie. En voor mensen met hartfalen.

Regelmatig bewegen met een matige intensiteit (je hoeft geen topprestaties te leveren) leidt al tot een verbetering van uithoudingsvermogen, spierkracht, lichaamssamenstelling en algeheel welbevinden. Je bevordert niet alleen de hartfunctie en vaatstelsel, je traint ook de algehele gezondheid. De kans op onder andere suikerziekte, hoge bloeddruk, overgewicht en botontkalking neemt hierdoor af. Je hartslag in rust wordt lager waardoor het hart minder wordt belast. Je voelt je beter, raakt minder snel vermoeid en het gemak waarmee je bewegingsactiviteiten onderneemt, zal toenemen. Daarnaast is het psychische aspect van bewegen ook heel belangrijk. Bewegen geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen. Bovendien kan de omgang met sportieve lotgenoten je vele ideeën opleveren over andere activiteiten die ook goed mogelijk zijn. Het verruimt je horizon!

Veiligheid
De Medisports fysiotherapeut van de training heeft een speciale opleiding gevolgd voor hartrevalidatie. Daarnaast heeft hij/ zij een reanimatiecursus gevolgd. Tevens is er in onze praktijk een Automatische Externe Defibrillator (AED) aanwezig.